Alice Springs,Sydney,Bali
Door: webmaster
02 Mei 2009 | Nederland, Winsum
23 april
We rijden in een uur naar Ayers Rock komen en komen daar om een uur of 10 aan. Tot onze verbazing is het in dit resort allemaal luxe. We reserveren een hotelkamer halen wat boodschappen en gaan op weg naar 1 van de bezienswaardigheden: De Olga’s. Hiervoor rijden wij een kilometer of 60. Onderweg regent het inderdaad maar de regen wordt afgewisseld met zon en echt vervelend is het niet. Wat hebben wij ook een geluk regen in de woestijn. De Olga’s bestaat uit 36 rotskoepels die over 35 kilometer verspreid zijn. We maken een wandeling van ongeveer 2 uur door het massief. De kleuren zijn inderdaad prachtig als de zon schijnt.
Vervolgens gaan wij door naar Uluru. Net als de Kata Tjuta (Olga’s) is deze heilige grond voor de Aboriginals en voor het betreden zijn extra regels. Op sommige plekken mag je hier niet fotograferen.
Ook hier maken wij een mooie wandeling en bezoeken een cultuurcentrum.
We blijven hier tot de zonsondergang en maken alle soorten weertypes mee. Het mooie is als je de zon ziet schijnen op de rode rotsen en dat ziet verkleuren. Gelukkig was dat op het nippertje het geval.
Hierna weer terug naar het hotel. De sterrenhemel was s’nachts prachtig. Zoveel sterren zien wij nooit.
24 april
Vroeg op (6 uur) en samen met honderden anderen op weg naar de zonsopkomst.
Helemaal goed gekleed waren wij niet want het was erg koud (8 graden) Er zijn speciale parkeerplaatsen ingericht voor zowel de sunset als de sunrise en het is een grote attractie waar mensen uit de gehele wereld naar toe komen.
Terug naar het hotel en inpakken voor het volgende doel : Sydney.
We arriveren daar in de namiddag en nemen een shuttlebus naar het hotel. Natuurlijk gaan wij gelijk op pad om de stad bij nacht te verkennen.
25 april
Het is vandaag memorial day en gigantisch druk in de stad. Alle Australische oorlogsslachtoffers worden vandaag herdacht en er worden verschillende parades gehouden.
Wij bezoeken de botanische tuinen, het opera gebouw, circular quay, darling harbour en het centrum te voet. Sydney is echt een mooie stad. 1 van de aanraders was uit eten in de romantische darling harbour en natuurlijk hebben wij dat in de avonduren gedaan.
26 april
We gaan vandaag met de boot naar Mainly en gaan daar naar het strand en maken een prachtige kustwandeling van 10 kilometer naar Spit.
27 april
Met de bus naar Bondi beach . Het is niet al te warm (16graden) maar we gaan toch maar zwemmen.
De watertemperatuur is 20 graden en dus prima vol te houden.
28 april
In de ochtenduren nog even van het stadse leven genieten en daarna de koffers pakken voor ons volgende doel : Bali
29 april
Bali is echt behelpen. (zie foto’s)
Ook hier maken wij een mooie wandeling en bezoeken een cultuurcentrum.
24 april
Vroeg op (6 uur) en samen met honderden anderen op weg naar de zonsopkomst.
Terug naar het hotel en inpakken voor het volgende doel : Sydney.
25 april
26 april
27 april
De watertemperatuur is 20 graden en dus prima vol te houden.
28 april
29 april
Bali is echt behelpen. (zie foto’s)
02 Mei 2009 - 02:48
Simongea:
downloden foto's lukt niet goed in hotel misschien vanmiddag op vliegveld -
02 Mei 2009 - 08:13
Anne En Ria:
Nu zitten jullie al weer in het vliegtuig en morgen DE THUISKOMST. Het ging toch weer snel voorbij voor jullie,denk ik. Wat een geweldig avontuur en wat veel hebben jullie gezien. Weer heel wat anders dan geitjes melken in Arizona. En denk er om: niks van t`swien mitnem`n!!!Tot Snel!!
Much love and see you !! -
03 Mei 2009 - 10:22
Chris En Bertha:
Gea en Simon.als jullie nog terug moeten vliegen,wensen we jullie een goede vlucht.Als dit al achter de rug is WELKOM terug van deze fantastische reis.Groeten van ons en tot ziens. -
03 Mei 2009 - 10:25
Boelo:
Hoi de foto's zijn weer
heel mooi.zo de vakantie zit er weer op, vinden jullie vast niet leuk, want zo te lezen,hebben jullie enorm veel kilometers gereden om hele mooie plaatsen te zien.Dat hebben we gemerkt van wegens al die mooie foto's die jullie hebben gemaakt. wat gaat de tijd snel.
Tot gauw.B en R. -
03 Mei 2009 - 11:41
Koos En Jose:
He wereldreizigers, waarschijnlijk al weer thuis en vermoeid van die lange reis. Maar jullie hebben genoten van de landen, culturen en van elkaar zo te lezen. Prima en om nooit te vergeten.
Tot gauw
liefs Koos en Jose