Wellington en Zuidereiland
Door: webmaster
14 Maart 2009 | Nederland, Winsum
We vertrekken naar Wellington dik 300 kilometer. Helaas het regent af en toe maar het wordt niet een vervelende tocht. We komen om een uur of 4 in Wellington aan en rijden gelijk door naar het centrum. Even interneppen en de foto’s op “waar ben je nu “plaatsen. Even wennen dat links rijden door de drukke stad, maar met zijn tweeën lukt dat best. Hierna naar onze parkeerplaats (motorhome) en daarna eten en een filmpje kijken (he bert kijk jij altijd naar dat soort films ? ) en daarna plat.
Donderdag 12 maart
We gaan Wellington bekijken en gaan daar op onze fietsen heen. Dat gaat goed want het is bergafwaarts vanavond dus de berg op. Als eerste gaan we naar het beroemde museum .
Te Papa Tongarewa. Wij zijn geen museumbezoekers maar zijn zeer onder de indruk wat de Nieuw Zeelanders hier gemaakt hebben. De gehele geschiedenis van dit land gaat op een indrukwekkende manier aan je voorbij. Met name de Maoricultuur is zeer interessant .Kosten nog moeite zijn gespaard om het de bezoekers naar de zin te maken. De entree is gratis!! Hoe is het mogelijk.
Hierna de stad bekijken en terug op de fiets naar de camping. Helaas Simon neemt een afslag te vroeg en we moeten nog veel meer klimmen dan we gedacht hadden. Na een keer of wat vragen en wat mooie kiekjes onderweg komen we laat 19.30 uur op de camping aan. Het is hier om 20.00 uur donker en donker is ook echt donker want er weinig verlichting.
13 maart
Vroeg opstaan want de boot naar het Zuidereiland vertrekt om 8.25 uur en wij moeten een uur voor die tijd aanwezig zijn. Een mooie maar onstuimige tocht wacht ons. Onderweg werden er kotszakken en ijsblokjes uitgedeeld omdat de hoge golven voor behoorlijk wat deining zorgden. Na ongeveer 3 uur zijn we in Picton aangekomen en gelijk doorgereden naar Havelock. Wellicht een overnachtingsplek hier, maar uiteindelijk besloten om door te reizen via Nelson naar Marahou in het Abel Tasmanpark. (Helaas koos/jose de mailboot gaat alleen maar op di/do en vr dus dat werd te lang wachten. We hebben wel bij de plaatselijke bakker een lekker broodje genomen.) Hier worden we morgen een kilometer of 12 verder gedropt door een watertaxi en lopen we door het Abel Tasman park en strand terug naar dit mooie motorhome. In tegenstelling tot het home in Wellington is dit een prachtige backpackers camping. Wij als luxe backpackers passen daar prima tussen.
14 maart
Marahou is een prachtige plek en het weer is ook uitstekend. We vertrekken voor de camping in een watertaxi achter de tractor. Hierna wordt de boot te water gelaten en gaat het full speed naar onze droppings plek ongeveer 5 uur lopen van onze camper. De boot gaat echt hard en we moeten ons goed vasthouden. Onderweg aalscholvers gezien en mooie plaatjes gemaakt van de omgeving. We worden gedropt in Torrent bay en gaan op pad . De omgeving is prachtig met onderweg vele mooie doorkijkjes, bomen, paddestoelen, vogelgeluiden, en toch ook veel mede wandelaars uit alle windstreken. Na 5 uur genieten in de natuur weer terug op de camping en nemen we een lekker koud ………. glaasje fris.
Sjoek een goede vaart gewenst en misschien australie!!!!! Hylke en Moniek inderdaad weinig beesten hier gezien. Er zijn hier wel een hoop vogelgeluiden die wij niet kennen. Richard,Chantal,Lindsay , Judith en familie een hele goede reis en een hele fijne vakantie op Ambon en Balie!!
Groetjes en tot later!!!
14 Maart 2009 - 23:23
Anne En Ria:
Hoi ,hoi, Een beetje laat, kwam net thuis van een toneeluitvoering in Vries en ontdekte jullie vervolg. Hartstikke mooi allemaal!!!Wat een mooie wereld. Geniet ze!!!
Trusten!! L.o.l, uut Zees -
15 Maart 2009 - 10:09
Hylke En Moniek:
Hoiii
Wat een natuur echt geweldige foto's.
Al die verschillende kleuren van de natuur.Bijzonder!
Ik heb stekjes van jullie keukenplant gehaald en probeer ze ook zo mooi en groot te laten groeien. geniet er lekker van en denk goed om jullie zelf.
liefs hylke, Moniek en droppie. -
15 Maart 2009 - 11:18
Piet Van Dijk:
Simon en Gea,
Mooie foto's en een duidelijk verslag.
Veel plezier op jullie tocht. Ik blijf jullie volgen -
15 Maart 2009 - 11:41
Gerrie:
Hoi Gea en Simon,
Dank zij jullie verslag, beleven wij het ook een beetje mee. Hier in dit kleine landje gaat het leven ook gewoon door. het weer wordt wat beter (10 a 12 graden, en regelmatig zon) Komt mooi uit, want we gaan een paar honderd rododendrons planten in Glimmen. Doen we samen met schooljeugd en gemeente Haren in het kader van Boomplantdag.Ja, we zetten zelfs de directeur en de burgemeester aan het werk. ( Oh,oh dat woord willen jullie natuurlijk niet horen, sorry.)
groeten van de facilitaire dienst, en ik hou ze op de hoogte.
Gerrie -
15 Maart 2009 - 11:43
Klaas En Clara:
Hoi Simon en Gea,
Zo zit ik ook eens achter de PC. Zo te zien alles fantastic down under, val er maar niet af.
Prachtige foto's gezien en wat kunnen jullie reisverslagen maken, zo krijgt iedereen er zin in. -
15 Maart 2009 - 12:41
Koos En José:
Wij genieten weer mee! Mooie foto van de split apple rock. Op de brug waar Simon op staat (vlak bij jullie camping) hebben wij ook gestaan! Gaan jullie ook de hele Wandeling doen? We zullen het jullie wel aanraden. Vergeet trouwens de bungy jump plekken in de buurt van Queenstown niet. Alleen al een belevenis om naar te kijken! We hebben net gehoord dat Nienke van plan was om 5 april, als verrassing thuis te komen op mijn (josé) verjaardag. Omdat we haar gemaild hadden dat we dan in Antwerpen zijn, moest ze de verrassing wel verklappen. Jammer !Nu halen we haar vanuit Antw gewoon op of ze komt een week eerder. Ik heb jullie site doorgegeven zodat ze jullie kan laten weten of er een ontmoeting in Ausrtalie in zit. Zou wel leuk zijn. Geniet maar lekker, wij genieten gewoon kosteloos mee. Handig zo tijdens de resessie! Liefs van ons -
15 Maart 2009 - 14:20
Barbera Vellinga:
leuk jullie verhalen en foto's, ga zo door!!!!!ee hele prettige voortzetting van jullie reis!groetjes. -
15 Maart 2009 - 16:59
Will En Fred:
Wat een land!! Zo langzamerhand worden we stink jaloers.Geniet nog maar even door. Hier gaat alles prima, mijn herstel gaat zeer voorspoedig.Volgende week even naar Schier, Tante Mart wordt 85. Groetjes. -
15 Maart 2009 - 17:27
Boelo:
Zo te lezen verloopt de reis zeer goed en mooi.
Het zijn hele mooie foto's gelukkig is het weer wat beter.Geniet er
van.BenR.
16 Maart 2009 - 13:20
Fred En Geke:
Hallo luitjes, wat weer geweldig het reisverslag met de prachtige foto`s, jullie zien wat zeg en rijden heel wat kilometers.Tjonge jonge leuk hoor en bedankt hiervoor. Kinderen zijn goed aangekomen op Ambon,genieten nu! Liefs van ons Fred en Geke.
16 Maart 2009 - 13:53
Bertha:
Moeten jullie nu helemaal naar Nieuw Zeeland om koeien en aalscholvers te bekijken,dat kan toch ook in Grunn.Nog geen Oma maar dat duurt niet lang meer.Groetjes van ons uut Zeuv'husen -
17 Maart 2009 - 15:05
Heleen/nicole/jannie:
Gauw even jullie verslag gelezen. (hebben we natuurlijk niet altijd tijd voor)Wat een prachtig land en fantastische fotoos. We blijven jullie uiteraard volgen en zijn stinkend jaloers. Nog veel plezier
en geniet ze!!
Groetjes, Heleen, Jannie en Nicole -
17 Maart 2009 - 18:25
Helge En Ewout:
Gea en Simon,
High.
Het leest weer makkelijk weg.De foto's geven een goed beeld van jullie verhaal/ervaringen. Piet vond het een duidelijk verhaal. Maar, ik wil een cijfer weten van deze ex-onderwijzer die nu als bobo door het leven gaat. Ik heb hem daarom even gebeld. Hij geeft een 8+. Keep on truckin. Groetjes. -
18 Maart 2009 - 02:43
Nienke Veenhoff:
Wow dat ziet er allemaal heel mooi uit.. heel anders dan Australie! maar dat zullen jullie straks zelf allemaal gaan zien!! Wanneer komen jullie naar Australie en wat zijn dna jullie plannen? Ik ga 4 april weer naar huis.. blijf tot 1 april in Byron Bay en vetrek dan naar sydney voor de laatste paar dagen! Kans dat ik jullie daar zie? geniet ervan!! kus Nienke -
18 Maart 2009 - 13:18
Rolf & Aniet:
We hebben een poosje niet gekeken op de site, omdat we zelf even "te druk" waren. Maar nu alles even weer bijgelezen! Geweldig!! Heel erg leuk om zo de vakantie met jullie te mogen vieren. Het waren anders al erg veel kaartjes geworden :D!!
Geniet er lekker van.
Groetjes en liefs Rolf & Aniet -
18 Maart 2009 - 14:41
Rolf & Aniet:
Bestaat er zoiets al toeval?? Ik heb een berichtje getypt en ik kom beneden, gooit de postbode even later een mooie kaart van jullie door de brievenbus!! Bedankt!! :D Dacht laat het je nog even weten!!
Liefs van ons. -
19 Maart 2009 - 19:32
Ineke:
Hoi Simon en Gea
Zo te horen en zien genieten jullie volop. Super. Als ik jullie verslag lees en bekijk is het net of ik zelf even op reis ben. Blijf genieten!