Noordereiland - Reisverslag uit Winsum, Nederland van simongea - WaarBenJij.nu Noordereiland - Reisverslag uit Winsum, Nederland van simongea - WaarBenJij.nu

Noordereiland

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg

11 Maart 2009 | Nederland, Winsum

Zaterdag 7 maart
Vandaag rijden we 218 kilometer en gaan naar Rotorua. Dit is een plaats met een echte Maori-cultuur. Verder vind je hier veel geneeskrachtige minerale bronnen met waterstofzwavelgas uit alle hoeken en gaten. We proberen voor het eerst onze fietsen uit. Ze zitten in een bag en we hebben ze in de camper al behoorlijk vaak in de handen gehad. Het koste wat moeite om ze uit te pakken maar uiteindelijk toch een mooi tochtje door de stad gemaakt. Onderweg nog een mooie Maori kerk bekeken. Je snuift hier de oorspronkelijke cultuur en de zwavellucht op.

Maandag 9 maart
Vroeg (7.45 uur) opgestaan . We gaan op weg naar thermal wonderland. In dit wonderland 3 uur rondgelopen en het was zeer bijzonder om te zien. Spuitende geiser, borrelende modderpoelen, bijzondere kleuren in de vulkanische kraters en groen water. De vele kleuren komen door de
Mineralen . We zijn tijdens onze tocht alle kleuren van de regenboog tegengekomen.
De temperaturen lopen onder in de krater op tot wel 175 graden. In het midden 150 graden en aan de oppervlakte tot wel 100 graden. Soms had je door de dampen het gevoel alsof je in een sauna zat.
Hierna op weg naar Taupo. We komen hier na een anderhalf uur rijden aan.Onderweg komen wij net als gisteren veel fruitteelt tegen. Natuurlijk ook de kiwi Daarnaast veel prachtige bomen en hun trots de ponga (zilvervaren) hun nationaal symbool. Door de maori’s werd deze plant gebruikt als paraplu of parasol. Taupo is een plaats dat ligt aan het grootste meer van de wereld met een omtrek van meer dan 600 kilometer. Het lukt in een internet cafe om weer foto’s op de site te plaatsen. Hierna op zoek naar een camping en die vinden wij vrij snel. We hebben geluk want we kunnen wederom in een hot water pool. Lekker badderen in een zwembad met een temperatuur van 40 graden . We vervelen ons dus niet en hebben het geweldig naar onze zin.

Dinsdag 10 maart

Vandaag reizen we 130 kilometer oostwaarts naar het stadje Napier. Onderweg bergen, wijnvelden en prachtige vergezichten en wederom prima weer. Weinig verkeer op de weg dus alle tijd om goed om je heen te kijken. In Napier zoeken we gelijk een motorhome op en gaan het stadje per bike verkennen. Leuk omdat op deze manier te doen. Flats kennen ze hier niet, het is allemaal laagbouw.
Samen met de vele kleuren die de gebouwen hebben geeft dat een beeld wat wij met onze hema’s, blokkers en scapino’s niet kennen.
Een gedeelte van de avond besteden we aan het foto’s sorteren. We hebben al meer dan 6oo foto’s gemaakt. Waar moet dat heen?
Morgen trekken we verder naar Wellington. Hier blijven we twee nachten. Daarna gaan wij per boot naar het Zuidereiland.
We waren verrast door al jullie berichten. Om jullie gerust te stellen onze koeien zijn ook mooi en of ze nu in Garnwerd, Paterswolde of Zeegse staan het kan ons niet boe(i)en. Wij zijn hier al gelukkig als we de Alfredstraat zien.
Groeten en tot later.

• 11 Maart 2009 - 03:35

Barbera:

Hey vakantie gangers!!!

Ik lees net jullie verhalen echt super man, en die foto's ik krijg zelf zin in vakantie hahah.
    Heb nu nachtdienst moet nog 1 nachtje en dan is mijn blokje van 3 weer voorbij.
    Nou gea als ik je koffer nog moet dragen dan hoor ik het wel.
    heel veel plezier verder nog en geniet!!!!!!!!!

Groetjes Barbera

• 11 Maart 2009 - 06:59

Jolanda:

O wat is het daar mooi,
    vandaag schijnt hier ook de zon, daar zijn we ook heel blij mee.
    Prettige vakantie nog en ik ben benieuwd naar jullie volgende expeditie

toedels Jo

• 11 Maart 2009 - 13:42

Jannes & Esther:

Hoi vakantiegangers,

Leuke verhalen en mooie foto's, vooral die van Gea in "badpak".

Groetjes vanuit een zonnig Winsum.

• 11 Maart 2009 - 16:11

Sjoek En Ineke:

Net jullie belevenissen gelezen en de foto's bekeken.Heerlijk genieten begrijp ik.
    Vertrek komende zaterdag richting Port Moresby in Nieuw Guinea,dus een beetje in de buurt,zal jullie op de hoogte houden van een eventueel bezoek aan haven in Australie via jullie e-mail adres.De schaakstukken zitten wel in de koffer maar blijven nog even stand-by.Heel veel plezier op jullie avontuurlijke reis.groeten sjoek en ineke.

• 11 Maart 2009 - 16:17

De Daaltjes:

hey luitjes,

leuke verhalen allemaal, jullie vermaken je prima zo te lezen, maar dat was ook de bedoeling.
    als jullie zo door gaan met fotograferen komen jullie aan een kleine 3000 foto`s !!
    heb je thuis ook wat te doen haha.
    veel plezier verder en liefs van gerrit en roelie

• 11 Maart 2009 - 16:21

Will En Fred:

Wat een prachtige foto's weer, zo kunnen wij ook mee genieten. Will heeft familie daar, een neef van haar is getrouwt geweest met een maori,was laatste zomer hier met zijn zoon.Veel plezier verder!!

• 11 Maart 2009 - 16:50

Helge En Ewout:

Weer een leuk verhaal met dito foto's. Toch maken wij ons een beetje ongerust. Zwembaden met een temperatuur van 40 graden. Kraters waarbij de temperatuur oploopt tot 175 graden. De vraag is: hoe warm is het in de camper? `Wij zien, dat Gea "kleerloos" is en Simon voorzien is van uiterst pikante en sexy sokjes.

• 11 Maart 2009 - 17:12

Helge En Ewout:

• 11 Maart 2009 - 20:24

Fred En Geke:

Alweer een prachtig reisverslag en mooie fot's bedankt hiervoor. Wat een andere wereld is dat. Wij denken dat jullie straks van baan veranderen. Is misschien reisleider iets voor jullie? Wij genieten hier volop van. Ga zo door! Groetjes van ons allemaal.

• 11 Maart 2009 - 20:44

Harm W. :

Boeiend om te lezen ! Leuk om jullie reis zo mee te beleven.

• 11 Maart 2009 - 22:57

Anne En Ria:

Hoi, Hoi!
    Anne is net terug van biljarten en heeft jullie verhaal ook gelezen en de foto`s gezien.Hij is ook diep onder de indruk! Niet alleen van jullie reis, maar ook van dit wonder! Want dat is het toch wel!Dat wij allemaal mee kunnen genieten van jullie reis!!Prachtig allemaal!!
    Laterrrrrr!!!!!

M.L. Anne en Ria

• 12 Maart 2009 - 09:02

Boelo:

Geweldig dat jullie er
    zo van genieten,ik lees
    dat het daar echt heel mooi is.
    En dat kan je wel zien op de foto's.Groetjes
    B&R.

• 12 Maart 2009 - 12:16

Susan Rob Tygo:

wow prachtige foto s ,leuk dat we zo mee kunnen kijken, tygo vraagt:oma kea nou op foto???gelukkig jullie staan er zelf ook op....een dikke knuffel van tygo, verloopt verder alles goed???dikke kus van uit winsum, groetjes van de dahlia s!!!! later!!mazzzzzel!!!!

• 12 Maart 2009 - 15:29

Moniek En Hylke:

Hoi,
    Wij vroegen ons af, zien jullie ook veel vogels en andere beesten. En dan hebben we het niet over krokodillen, slangen of schorpioenen.
    We horen van jullie.

En denk goed om jullie zelf. Gr.

• 12 Maart 2009 - 19:28

Dries En Annie:

Wij zijn bij Simon en Saakje en hebben jullie foto's bekeken. Barbera heeft jullie berichten voorgelezen (telefonisch). Zo blijven we wat op de hoogte. We wensen jullie nog veel vakantieplezier toe en tot het volgende bericht.
    Groetjes van Mam en Dries, Simon en Saakje.

• 13 Maart 2009 - 16:42

Koos En José:

Sonja Bakker was toch niet zo'n succes ! Gelukkig hebben jullie niet de kleinste camper. Heb jij ook al gereden Ge? Doen jullie ook steeds de ruitenwisser aan als je richting aan wil geven? Harstikke leuk om jullie te volgen en wat een razend populaire site hebben jullie ook ,gezien de reacties! Hier gaat de lente nu ook echt beginnen met de komende dagen temperaturen boven de 10 graden en regelmatig zon. Lekker naar buiten dus. Alvast veel plezier op het zuidereiland en vergeet de postboot en het Abel Tasman national park niet!!!!!!Groet alle Kiwi's maar van ons!

• 14 Maart 2009 - 15:56

Hilly En Fam.:

ik vind het fantastisch.
    wat fijn dat we mee kunnen genieten.
    veel plezier.

groetjes uit Diever.