Zuidereiland - Reisverslag uit Winsum, Nederland van simongea - WaarBenJij.nu Zuidereiland - Reisverslag uit Winsum, Nederland van simongea - WaarBenJij.nu

Zuidereiland

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg

20 Maart 2009 | Nederland, Winsum

15 maart
We trekken verder naar het zuiden. We hebben gehoord dat er een hogedruk gebied onderweg is dus dat komt goed uit. Het klopt want het is prachtig weer. ! Abel Tasman is een gebied waar je eigenlijk een week of meer moet zijn om het te kunnen bekijken. Dat zit er voor ons niet in. Wij trekken door naar Punakaiki en komen daar tegen een uur of 16.00 aan en gaan gelijk door naar het strand. We maken daar een mooie wandeling en maken een prachtige zonsondergang mee. Punakaiki staat bekend om zijn Pancake Rocks en dat is de ook de reden dat wij hier zijn. De zee maakt hier veel lawaai en dat is op de camping te merken. Het heeft te maken met de warme golfstroom die hier voor de kust is.

16 maart
We vertrekken vroeg en gaan al snel op pad om de pancake rocks te bekijken. Ze zijn prachtig en dus weer veel foto’s gemaakt. Indrukwekkend hoe natuurgeweld zo iets moois kan maken. De zee dondert rondom de rotsen en heeft dus door de eeuwen heen deze mooie pancakes gemaakt.
Hierna verder zuidwaarts en we belanden al vrij snel in Hokitika een klein stadje een 2 uurtjes rijden verder op . Het is nog steeds prachtig weer en we besluiten hier te blijven om de middag door te brengen aan het strand en in het stadje. Simon gaat zwemmen..Het zeewater is aan de koude kant maar het is te doen. De golven hebben veel kracht, in ieder geval meer dan Simon. Het zwemmen is dan ook van korte duur. Hierna zijn we het stadje op de fiets ingegaan . Gea wil al dagen graag een kiwi zien. De kiwi is een nachtvogel en dus alleen dan te zien. Overdag gaat dat niet lukken. Hokitika biedt uitkomst Hier is een plek waar je ze kunt zien. Het eco world kiwi centre is niet heel mooi maar de kiwi hebben we dus gezien. Nu de pinguin nog!! Ook die zijn er in deze periode weinig zegt de lokale bevolking.

17 maart
Vroeg op pad naar de Franz Josef gletsjer. Het hogedruk gebied weet van geen wijken en we hebben wederom prachtig weer. Mazzel voor ons !! Onderweg er regelmatig uit om te kijken naar al het moois om ons heen. Tijdens 1 van onze stops belanden we bij een helicopter en voor 150 euro (erg goedkoop) kunnen wij de gletsjer op deze wijze bewonderen. Gea had er wel oren naar Simon twijfelt nog. Een Nieuw - Zeelander brengt uitkomst. Hij vertelt dat dit bedrijf op de zwarte lijst staat. We weten genoeg en gaan verder!! We nemen een kop koffie in de plaats vlak voor de gletsjer en gaan te voet op pad .
Een tocht van ongeveer 1 uur. Prachtig allemaal. Hierna vervolgen wij onze route en onderweg doen we nog een wandeling bij het meer Matheson.
We stoppen bij een plaats wat wij niet hebben. ……………….( zie foto’s)

18 maart
Het gebied waar we zitten staat bekend om zijn vele regen en dat is vandaag het geval. We rijden vandaag naar Queentown een stadje ongeveer 250 km verderop. Het landschap ziet er ondanks de regen nog steeds goed uit. Er is zeer weinig verkeer op de weg en als je een pauze hebt genomen moet je goed uitkijken aan welke kant je gaat rijden want voor je het weet ben je een spookrijder.
We zijn vanmorgen vroeg vertrokken en komen op om een uur of 4 in het stadje aan. Onderweg al is het weer beter geworden en is de zon gaan schijnen. We nemen regelmatig een stop en komen onderweg verschillende goudmijnen en een spectaculaire bungy jump plek tegen. Queenstown ligt aan een groot meer en is een gezellige plaats met veel winkels en gezellige terrassen. Natuurlijk maken wij daar gebruik van bekijken de winkels en gaan uit eten in een pizzeria.

19 maart
We gaan met een gondel naar boven en hebben daar een prachtig uitzicht over de stad en het meer. Hier zijn ook de bungy jumpers te zien. Veel te eng voor ons!!!! We brengen een behoorlijk gedeelte van de dag boven door want er is van alles te bekijken en te beleven. We bezoeken daarna nog een vogelpark en krijgen daar een goede indruk van wat er op vogelgebied in Nieuw Zeeland rond vliegt en loopt. Je treft hier ook hele grote bomen aan. We tellen er enkele met een omtrek van meer dan 10 meter. Wagen nog een poging om een rondvlucht te boeken over de Milfjordsound fjord maar hebben pech want het weer in dat gebied laat rondvluchten niet toe. Hierna nog anderhalf uur langs het meer gefietst en nog even de stad in en genoten van alle mensen die hier uit alle werelddelen rondlopen. Morgen gaan we veer verder reizen.

• 20 Maart 2009 - 06:32

José:

Ha ik ben de eerste! Logisch als je om 7 uur al achter de computer zit. Ziet er allemaal prachtig uit. Fijn dat het weer goed is, want bij slecht weer lijkt zo'n camper steeds kleiner te worden! Nienke komt op mijn verjaardag thuis! Ik geloof dat ik nog nooit zo'n leuk kadoootje gehad heb! Jongens geniet maar weer lekker, wij volgen jullie op de voet.

• 20 Maart 2009 - 08:08

Barbera Vellinga:

ik heb me geabonneerd op de mailservice, dus ik krijg een mailtje als er een nieuw bericht van jullie is; heel handig en dan is natuurlijk het eerste wat ik doe, doorklikken naar jullie verslag. heel mooi! zowel de omgeving daar, de foto's en jullie verslag!leuk om te lezen en te bekijken!

• 20 Maart 2009 - 08:38

Gerrit En Roelie:

schitterende foto`s weer !!
    prachtige natuur en omgeving, maar ik mis nog wel een foto van jullie camper.
    heel veel plezier, liefs van gerrit en roelie

• 20 Maart 2009 - 09:42

Jan En Marie:

Nou het ziet er allemaal weer prachtig uit. En inderdaad (zie gerrit en roelie) Wel even de camper laten zien,.... want we vragen ons af of jullie niet gewoon op de fiets zijn!

Nog veel plezier daar!

• 20 Maart 2009 - 10:30

Mariët:

Hoi Simon en Gea,
    Wat geweldig om op deze manier een beetje met jullie mee te reizen!! Wat een ontzettende leuke reis maken jullie en de foto's zijn ook helemaal geweldig!!prachtig!!
    Geniet nog maar lekker van jullie reis en nog heel veel plezier gewenst!!

• 20 Maart 2009 - 13:40

Helge En Ewout:

G en S,
    Het is weer/hier schitterend (vrij naar Ursul de Geer). Ga door met de verslagen en de foto's. Simon: is het gelukt om vanaf de brug op de stoomboot te springen? Je kunt "mooi"zien, dat Simon - wat hij ooi ontkende - een echte "boomfluisteraar" is.Jullie zien er overigens zeer verliefd uit.

• 20 Maart 2009 - 15:55

Koos:

He Simon en Gea,

Super die reis eN erg leuk om bepaalde plaatsen terug te zien in jullie verslag. Ook de plaatsen Haast, Queenstown, de gletsjer, de bungy jump brug etc etc hebben wij destijds bezocht. Ook fijn dat jullie goed weer hebben, dan lijkt alles nog mooier. Gaan jullie nu langs de westkust weer naar het Noorden , denk dan nog even aan Akaroa een erg leuke plaats met een prima camping ( ligt op de banks Peninsula).
    Blijven genieten en ik sluit mij aan bij de rest; FOTO VAN DE CAMPER!!!!!
    Liefs, Koos

• 20 Maart 2009 - 17:21

Janny En Jan.:

Lieve mensen,
    Allereerst Gea alvast feliciteren met haar verjaardag van a.s.zondag.53 ste jaar. Blijf daarom niet te lang weg want je wordt steeds ouder hoor.Wat is het mooi als we zo de foto's zien. Wij zien misschien wel de mooiste plaatsen, maar het is schitterend. Die pannenkoekenrots wat prachtig,geweldig. Jullie hebben straks voor weken nodig om al die verhalen te vertellen. Dat kan mooi worden hoor.
    En het lekkere weertje erbij, dat maakt het nog weer mooier.En jullie gebruiken de fietsen ook goed. Fijn met al die versnellingen toch.Vooral niet haasten hoor.Maar een andere plaats opzoeken.
    Goed luitjes, wij zien de volgende boodschap wel weer tegemoet.
    Goede reis verder, en genieten en goed oppassen, en geen rare dingen doen Simon, zoals bij die brug. Pas op hoor.
    Groeten van de Libragangers. Hoi. J&J.

• 20 Maart 2009 - 21:20

Anne En Ria:

Hoi,Hoi,
    Wat een mooie foto`s allemaal. Is de Franz-Josef net zo mooi als de Jostedaalsbreen?
    Alvast gefeliciteerd met je verjaardag Gea!!!We drinken er vast eentje op.
    Vandaag is de kastanjeboom om gezaagd!!Gerben,H.J, en Fred hielpen. Perfect gegaan!
    We kijken weer uit naar jullie volgende verhalen.Leuk te lezen!!We volgen jullie met de kaart erbij!
    Donderdag 26 maart brengen we Annet naar Schiphol, hebben we nog meer te volgen!! Veel plezier en goede reis verder en niet te veel spoken!
    Lots of love and congratulations voor jullie saampies!!
    Groetjes uut Drenthe A.en R.

• 20 Maart 2009 - 21:36

Jannes,Esther & Kids:

Hoi,
    Allereerst (alvast) van harte gefeliciteerd met je verjaardag Gea. Maak er een extra gezellige dag van samen! Het verslag en de foto's zijn weer prachtig. Jullie ook trouwens samen. Veel plezier verder en lieve groetjes van ons.

• 21 Maart 2009 - 12:51

H En E:

At this moment it's 00.00 Australian time. We whish you a happy birthday. Have a nice day (with Simon Le Bon). A nice journey.
    Greetings from Helge and Ewout

• 21 Maart 2009 - 15:59

Fred En Geke:

Lieve luitjes.
    Gea allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag , wat een apart idee zo aan het andere eind van de wereld. Nog vele jaren samen gewenst! We drinken er 1 op zondag de 22 ste.Ook moest ik je feliciteren van Tinus en Hilly, zij vinden de site ook geweldig om te volgen bij Margret Genieten ook mee met jullie reis. Bedankt weer voor het geweldige verslag en mooie foto`s die we anders nooit hadden gezien. Jullie genieten volop en hebben ook nog eens mooi weer erbij. Het kan niet beter. Hier ook alles oke en de Ambongangers genieten ook heel erg, hebben ook mooie foto`s en geweldige ervaringen, zo te horen via sms jes. Mooi dat dit zo kan zeg. Lieve groetjes van ons allen.Nog een goede reis verder!

• 21 Maart 2009 - 17:01

Klaas En Clara:

Lieve Gea en natuurlijk ook Simon,

Hiep
    hiep hoera voor Gea!!!
    Morgen ben je jarig en bij deze VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG EN EEN FIJNE DAG GEWENST!!!!!!
    zO TE ZIEN VERMAKEN JULLIE JE NOG PRIMA.
    GROETJES

• 21 Maart 2009 - 18:46

Opa En Oma Corbier:

Lieve Gea als het bij jullie al de 21ste is wensen we jou samen met hem van Vellinga een hele fijne verjaardag.Vandaag is onze kleindochter Myrthe Christel geboren.Alles is goed.Wij genieten hiervan, en jullie nog maar een poosje van het wonder mooie Nieuw Zeeland.Groetjes van een trotse Opa en Oma .

• 21 Maart 2009 - 18:48

Bertha:

Gea we bedoelen natuurlijk je verjaardag op de 22ste.

• 21 Maart 2009 - 18:55

Koos En Jose:

Happy birthday!!!!!!!!!Ben je zomaar een uur of 12 eerder jarig dan normaal! Ben benieuwd waar Simon je mee gaat verrassen! Een leuke bungy jump misschien, Of een leuke Maori of kiwi? Wat het ook mag zijn:Geniet ervan! Dikke kus van ons!

• 21 Maart 2009 - 20:44

Ina En Arend:

Gea, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een dikke kus van ons.
    Wat is het leuk om jullie op deze manier te volgen. Prachtige verhalen en schitterende foto's, vooral die waar jullie met z'n tweeën opstaan.
    Het lijkt alsof jullie zo heel dichtbij zijn!
    We drinken straks een C-tje op jullie (we zijn benieuwd of de C daar duurder is dan in Spanje, Simon).
    Heel veel plezier en blijf genieten!!!
    Groetjes, Ina en Arend.

• 22 Maart 2009 - 09:12

Rolf & Aniet:

Van harte Gefeliciteerd met je verjaardag Gea!! We wensen jullie een hele fijne dag toe.
    En wat staan er weer prachtige foto's op!!

Groetjes en liefs Rolf & Aniet

• 22 Maart 2009 - 09:55

Barbera :

Gea, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Het zal een heel andere verjaardag zijn dan anders, maar we komen er later wel weer een keer een borrel (spa'tje) op drinken. Geniet er van

• 22 Maart 2009 - 11:51

Boelo:

Hallo lui,Gea van hartelijk gefeliciteerd
    met je verjaardag.Simon
    vandaag moet je Gea wel een beetje extra verwennen,Doe dat maar op jou manier want op de foto kan men zien hoe verlief jullie zijn.Als jij dat bent op foto dat je gaat zwemmen,Nou dan ben je nog lang geen playboy.Gelukkig is het
    mooi weer en hebben jullie al heel wat gezien
    De foto's zijn heel mooi.
    GR.B en R.

• 22 Maart 2009 - 16:52

Guus En Augusta:

Hé hallo daar aan de andere kant van de wereld. Fantastisch om jullie verhalen te lezen. Prachtig allemaal! Gea van harte met je verjaardag. Volgens mij zijn we te laat maar beter laat dan nooit. Nog vele jaren in goede gezondheid! Geniet lekker daar!

• 22 Maart 2009 - 18:45

Thea:

hey simon en gea
    op de eerste plaats gea hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag lijkt me geweldig om dit in een ander land te vieren en wat krijgen jullie veel te zien zeg volg alles en de foto's zijn erg mooi groetjes en nog veel plezier doeiiiiiiiiiiii eisse en thea

• 22 Maart 2009 - 20:38

Gerrit En Roelie:

hieperdepiephoera !!!!!
    gea, van harte gefeliciteerd met je 53e verjaardag en natuurlijk simon ook gefeliciteerd.
    jullie hebben zeker wel een lekker wijntje/biertje gedronken, wij drinken er zo ook één op jullie.
    dikke smok uut möppel

• 23 Maart 2009 - 13:08

Marius En Carolien:

Hallo Gea en Simon,
    Wat een geweldige reis maken jullie! We volgen jullie "van den beginne" en genieten zoals zovele anderen, van de mooie foto's. Prachtig land. Dank voor jullie kaart vorige week. Jullie huis staat er nog. Geen schokkende dingen gebeurd tot heden. Het is er wel èrrèg stil hoor.Nemen jullie wel eens a day off? Ook belangrijk. Onze felicitaties voor Gea en groet voor jullie beiden.
    We wensen jullie een plezierig vervolg van jullie reis.

• 23 Maart 2009 - 15:32

Klaas En Annie :

hallo simon en gea
    net het reisverslag gelezen met de diverse foto,s geweldig,ga zo door.veel foto,s zijn bekend voor ons.goede voortzetting.

• 23 Maart 2009 - 19:39

Dorien En Hidde:

Hallo Gea en natuurlijk ook Simon,

Gelukkig hebben we onze traditie, dat we altijd te laat zijn met onze felicitaties niet doorbroken. We vinden het wel prachtig om via jullie berichten en foto's op de hoogte te blijven. Hoop dat jullie nog een prachtige tijd hebben en natuurlijk al iets hebben gedronken op de verjaardag van Gea.

groeten.

• 23 Maart 2009 - 20:57

Susan:

fijn om jullie stem ff te horen,misschien morgen vroeg nog ff met rob en tygo,jammer dat mijn mail niet is aan gekomen, maar we zijn weer op de hoogte van elkaar. dus geen bungy jump voor jullie???ben je zo dichtbij en dan sla je het over???ha ha ik had het ook niet gedaan hoor, jammer dat de vlucht boven milfjordsound fjord niet door is gegaan, maar als ik de andere fotos zie,hebben jullie al prachtige dingen gezien, nou ik brei er een einde aan, want ik ga na bed toe tot horens en krabbels dikke kus van rob tygo en susan

• 23 Maart 2009 - 22:49

Anke:

Vanavond een mooi uurtje doorgebracht met het lezen van jullie verslag en het bekijken van alle foto's. Prachtig! En wat fijn dat jullie dit alles meemaken. Uit de reactie's zie ik dat je jarig was Gea, alsnog gefeliciteerd. Ik vier deze week ook mijn verjaardag (en die van Goos natuurlijk), weer iets voor de eerste keer zonder mama. Dus voor mij ook heel fijn dat ik op deze manier even een contactje met jou heb. Doet goed. Heel veel plezier verder!

Liefs, Anke

• 23 Maart 2009 - 22:50