Australie 2
Door: webmaster
17 April 2009 | Nederland, Winsum
11 april.
Een makkie vandaag we rijden maar een kilometer of 40 en belanden in Mission Beach.
Relaxen en genieten van het mooie weer en het prachtige strand. Op de camping fladderen prachtige soorten vlinders in allerlei kleuren om ons heen.
12 april Eerste Paasdag
We trekken door richting noorden en volgen de Bruce Highway. Af en toe schieten we links af rechts de weg af om voor ons nieuwe dingen te bekijken. Je komt dan op de mooiste plekken. We blijven voorzichting want we zitten in het gebied van slangen en krokodillen. Ook zijn deze wegen niet geasfalteerd en smal. Onderweg ook onze eerste kangeroe gezien. Helaas niet op de foto! Verder op de highway bananen plantages, avocado’s en andere tropische vruchten . Verder worden we via borden gewaarschuwd voor een nieuw dier. De Cassowary ( een grote gevaarlijke niet vliegende vogel van twee meter groot).
We bezoeken het Wooroonooranpark waar je het tropisch regenwoud op hoogte kunt bekijken.
Hier zien we op afstand de gevaarlijke black snake en prachtige natuur met veel tropische planten en hele hoge bomen. Vervolgens gaan we 40 kilometer verder naar een hotspring (heet water bad) . Het is hier druk maar wij hebben ze in Nieuw Zeeland mooier gezien en besluiten terug te rijden richting Atherton. Het is wel een bijzonder natuurverschijnsel want je graaft een kuiltje en er komt echt water van 70 graden uit.
We gaan onderweg naar een informatiepunt en vragen of hier ook een plek is waar we kangoeroes kunnen zien. De beste man wijst ons de weg en garandeert dat wij ze tegenkomen. Onderweg een mooie waterval en mooie natuur maar geen kangoeroes. We rijden door naar Atherton vinden al snel een motorhome gaan zwemmen daarna uit eten in een club. Voordat we binnenkwamen moesten we eerst lid worden en daarna konden we voor nog geen 25 euro aanschuiven aan het buffet. Het gokken daarna hebben we aan ons voorbij laten gaan.
13 april Tweede Paasdag
We gaan op weg naar Cape Tribulation om daar het koraalrif en de Daintreeriver met de krokodillen te bekijken. Het koraalrif is de grootste van de wereld en trekt veel toeristen. Wij zijn benieuwd hoe dat eruit gaat zien. Onderweg gaat een wens in vervulling. We bezoeken in Mareeba een plek waar kangoeroes gezien kunnen worden. Op een geweldig mooie plek vinden we inderdaad kleine kangoeroes die hier gevoerd kunnen worden. De dieren leven niet in een park maar echt in het wild.
Vervolgens door naar Cape Tribulation. Onderweg de Daintree river overgestoken met een pont.
Het laatste stuk een kilometer of 30 rijdt je al in het tropisch woud met kronkelige smalle wegen.
Je kunt hier geen snelheid maken en dat is niet nodig ook want er is veel te bekijken.
We komen al vroeg in de middag aan in het dorp. Met een gewone auto kun je hier ook niet verder daar heb je echt een 4wd auto voor nodig. We zoeken een plek op de camping en gaan een tocht naar het koraalrif boeken. Wat opvalt is de natuurlijke wijze waarop alles georganiseerd is. Hier geen franje en poespas. Je komt hier voor de natuur!! We zwemmen ook nog in een creek waar schijnbaar geen enge beesten in zitten want de lokals zwemmen er ook. In zee kan hier niet dus het was een goede opfrisser. De dag en nacht temperatuur blijft hier ongeveer 29 graden
14 april
Vroeg op en het regent. De hele nacht heeft het gehoost. Zou de tocht wel doorgaan?
We worden op het afgesproken tijdstip opgehaald en niemand die zich druk maakt over de regen.
Uitleg over de tocht en we vertrekken naar het strand voor onze boottocht. Het tropisch regenwoud eindigt daar waar het strand begint (bounty strand). Zeer bijzonder!. De boottocht van 20 minuten brengt ons bij het koraal.
Snorkels en zwemvliezen aan en het water in. We blijven 2 uur snorkelen en zien een werkelijk prachtig koraal met alle kleuren en veel soorten en kleuren vissen . Ook hebben we een aantal schildpadden met een grote omvang gezien. Een geslaagde tocht met prachtig weer. Onderweg klaarde het weer zienderogen op. Dit is bijna altijd het geval zo lieten wij ons vertellen.
Helaas moeten jullie ons zo geloven want onderwaterfoto’s hebben wij niet.
Hierna nog een tocht op de rivier gemaakt en een aantal krokodillen gezien. Hier weer regen . De krokodillen zijn inderdaad heel groot.
Het was een superdag die we besluiten met een avondje uit in Port Douglas.
15 april
De ochtend besteden wij in Port Douglas en bekijken het mooie stadje met veel winkels en restaurants. Hiervandaan vertrekken ook veel grotere boten om de toeristen het rif te laten zien. Midden in het centrum zien wij in een boom een geweldige snake. Hij zal wel niet gevaarlijk zijn?!.
We rijden hierna verder zuidwaarts richting Cairns en belanden in Ellis Beach. De rest van de dag brengen wij hier door aan het strand. Wij kunnen hier wel zwemmen in zee omdat er netten geplaatst zijn. Het water is 28 graden!!
16 april.
Opstaan gelijk door naar het strand en zwemmen. Wie wil zo niet wakker worden?
We gaan vandaag naar Kuranda . We willen graag de Cassowary en de Koala zien. In tegenstelling tot eerder is het hier wel erg toeristisch. Vervelend is het echter niet. Wij bezoeken een vogelpark en een klein dierenpark met kangoeroes, zoetwater krokodillen, slangen, schildpadden en de koala’s.
Let op de Cassowary echt een afschrikwekkend beest dat je liever niet wilt tegenkomen. De vogel schijnt wel een belangrijke rol te spelen in het eco systeem van het tropisch regenwoud. De uitwerpselen van deze beesten zorgen voor nieuwe aanplant.
Hierna vertrekken we naar Cairns en gaan op zoek naar een motorhome. Morgen inpakken en zaterdag op pad naar het hart van Australie : Alice Springs.
17 april
De camper opgeruimd en onze spullen ingepakt. Hierna zijn we Cairns in geweest. Net als eerder is hier aan de zee in het centrum een groot zwembad gemaakt waar een ieder gebruik van kan maken. Ideaal als het zo heet is.
Gerrie , Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleinzoon. Geniet ervan!!
Anne,: Wan here belly ance laat helaas nog even op zich wachten maar kijkt van boven mee!!
Is oenze Hilly nog wel on line????
Jan: Met mijn conditie is niks mis ik maak heel wat kilometers.
Boelo,: Afgezien van het klimaat heeft Schiermonnikoog inderdaad een whiteheaven beach en is het een droomeiland.
Deli: Inderdaad heel veel indrukken maar nog steeds ontspanning voor ons.
Ewout: Borrelen op dream island was helaas niet mogelijk.. Maak je eigen droom werkelijkheid!
Allemaal bedankt voor jullie reacties en
Tot later
12 april Eerste Paasdag
13 april Tweede Paasdag
14 april
Helaas moeten jullie ons zo geloven want onderwaterfoto’s hebben wij niet.
Het was een superdag die we besluiten met een avondje uit in Port Douglas.
15 april
16 april.
Opstaan gelijk door naar het strand en zwemmen. Wie wil zo niet wakker worden?
17 april
Is oenze Hilly nog wel on line????
Jan: Met mijn conditie is niks mis ik maak heel wat kilometers.
Deli: Inderdaad heel veel indrukken maar nog steeds ontspanning voor ons.
Allemaal bedankt voor jullie reacties en
Tot later
17 April 2009 - 12:46
Dahliastr:
wow wat weer een belevenissen, bedankt voor jullie kaartjes dinsdag kreeg tygo 1 van australie nog geen week onderweg en woensdag kreeg tygo 1 van zeeland, op je verjaardag geschreven ,kwam dus iets later aan,hi de zolder is bijna leeg!!!verder gaat alles zn gangetje geniet verder vd de laatste weekjes dikke kus van ons -
17 April 2009 - 13:55
Koos En José:
Wij beleven het opnieuw! Ben benieuwd op welke camping jullie in Daintree stonden. Wij begonnen onze reis in Cairns en onze eerste overnachting was daar. Best spannend als je al die waarschuwingsborden om je heen leest. Bij ons sprongen de kangoeroes op de camping rond. Super allemaal! Geniet maar weer lekker! Groetjes van ons. -
17 April 2009 - 20:30
Ria Van Eerten:
Wat spannend allemaal! Ik kreeg van de foto van de slang al kippenvel!Wauw wat eng!Nu de out-back in, weer een heel andere omgeving heb ik begrepen.
Wat zullen jullie veel te vertellen hebben op Anne`s verjaardag! Annet is nu in een communety. Ben benieuwd hoe dat bevalt.
Zo reizen wij in gedachten ook de hele wereld over.Geweldig toch! Geniet nog lekker van deze laatste weken!! Wij kijken weer uit naar jullie verhalen!
Heel veel liefs van ons uut Zees!!! -
18 April 2009 - 09:53
Jolanda:
Wat ook een geweldig avontuur, mooie foto,s,
ik hoop dit later als ik groot ben ook eens te gaan doen.
Zijn er ook grote spinnen??? -
18 April 2009 - 12:13
Fred En Geke:
Hoi luitjes. Bedankt weer voor de prachtige natuur foto`s en de mooie verhalen erbij, dit is voor ons ook weer erg genieten. Wat een frisse groene kleuren en wat een verschillende soorten beesten.Eng en minder eng. Gea droom je hier al van???? Nog heel veel plezier op jullie verdere reis. Ik zal Hilly inlichten dat ze nodig weer online moet. Groetjes uit Assen. -
18 April 2009 - 14:54
Hilly En Tinus:
Ja hoor wij zijn weer online en genieten van de prachtige foto's.
We zijn erg benieuwd naar de verhalen en de rest van de foto's waar jullie mee thuis komen.
Geniet nog heerlijk verder van jullie reis.
Groetjes Tinus en Hilly en fam.
20 April 2009 - 15:32
H En E:
Het ziet er weer goed uit. Leuke foto's. Volgens mij zag ik ook nog een zuster van Herman B. De laatste "Bali-lootjes" zijn aangbroken. Dromen zijn werkelijkheid geworden. Nog een goede reis. -
20 April 2009 - 15:34
H En E:
Sorry: "Bali-loodjes". Anders lijkt het net of jullie de postcodeloterij - wel de straatprijs - hebben gewonnen. -
22 April 2009 - 18:50
Chris En Bertha:
Hallo Gea en Simon.Wat hebben jullie al veel mooie dingen gezien.Wat een SUPER vakantie,en weer veel mooie foto's.Geniet nog maar even van het laatste gedeelte,en dan weer veilig aankomen in Winsum.Welke datum zijn jullie weer terug in Nederland.Een goede vlucht,en tot ziens bij opa en oma. -
25 April 2009 - 21:48
Boelo:
Hoi simon en gea wat het snorkellen betreft,jullie hebben geen bewijs dat van die prachtige koraal en vissen,maar de vissen hebben wel foto's gemaakt
van jullie,dus wij geloven het.Weer hele mooie foto's,Ga door en maakt er nog wat moois van GR B enR